Rendezvénynaptár

Vissza az események listájához
2019. Július
H K Sze Cs P Szo V

Közelgő események

Kapolcska Családi Fesztivál


A Kapolcska Program célja a tehetségkutatás, tehetségnevelés, készségfejlesztés és a családi egység erősítése egy különleges edukációs program keretén belül (tábor) és a minőségi szórakoztatás segítségével (kisfesztivál). A közösségteremtés kiváló helyszíne a csodás múlttal és természeti és épített értékekkel bíró barátságos település.
Tábor: általában a tanév vége után 1-2 héttel kezdődő 6-8 napos tábor bentlakásos rendszerű (sátrakban és/vagy házakban), napi 4 étkezéssel, állandó pedagógus felügyelettel. (A pandémiás helyzet miatt 2020-ban és 2021-ben augusztusban tartottuk az eseményt.)
Maximum 200 fiatal vehet részt az oktatásban, amelyen rendszeresen részt vesznek a kapolcsi fiatalabbak is.
Évenként 8-12 különleges, kis létszámú szekciót indítunk lelkes és szakértelemmel bíró pedagógusok vezetésével. A résztvevői feltételek – a csoport tematikájának megfelelően – különbözőek.
Fesztivál: a családias hangulatú összművészeti kisfesztivál három napja alatt 50-100 zenei, színházi, kiállítási – részben interakítv – programot láthat a közönség. Az elmúlt években felléptek nálunk – többek között –  Pál István Szalonna, Érdi Tamás, Boros Misi, Szirtes Edina Mókus, Rákász Gergely, a Muzsikás Együttes, az Amadinda Együttes, a Talamba Ütősegyüttes, Csernik Szende, a Kolibri Színház, a Nemzeti Színház, a „Z” generáció együttes. A fesztivál alatt mind a fiatalok, mind a látogatók megismerhetik a település emberi, táji, környezeti értékeit.
A Kapolcska Program 2018-ban tagja volt a Nemzeti Kulturális Örökség Európai Évének és a Családok Évének.
A kisfesztivál minősített tagja a Magyar Fesztivál Szövetségnek és egyben Nemzeti Tehetségpont.
2020-tól részt vesz a Veszprém – Balaton 2023  Európa Kulturális Főváros projektben is.
 

Esemény képei